Férové kávy z celého světa

Cafédirect patří mezi nejetičtější kávové společnosti na světě. Vrací více než 50 % svých zisků zpátky farmářům, kteří pro ni kávu už přes 20 let pěstují. Díky zapojení do programu Fair trade dostanou farmáři za svou sklizeň spravedlivě zaplaceno a vy si můžete v klidu užít šálek skvělé kávy.

Cafédirect nabízí různé druhy kávy, ze kterých si vyberou i ti nejnáročnější. Například Kilimanjaro, ručně sbíraná 100 % Arabika, která je vhodná pro všechny způsoby přípravy. Tato káva je lehká, svěží a aromatická se středně plným tělem, čistou chutí a citrusovými tóny. Vynikající je zejména z French pressu. Jak název napovídá, tak se pěstuje na úpatí hory Kilimanjaro, kde má ideální podmínky díky úrodné vulkanické půdě, mírnému klimatu a dostatku vláhy z křišťálově čistých horských pramenů vytékajících přímo z ledovce na vrcholku hory. Kávové třešně zde dozrávají pomalu ve stínu banánovníků, což umožňuje pomalé zrání, které do kávových zrn promítá nepřeberné množství chutí.

Mezi další druhy Cafédirect káv patří třeba Colombia, která se vyznačuje středně plným tělem, lehkými tóny zralého ovoce a exotických květů, Costarica vonící po meruňkách a broskvích, jemně oříškové Peru nebo silněji pražená Machu Picchu. Pro každodenní popíjení se hodí Smooth Blend. Má příjemně jemnou plnou chuť a je vynikající zejména na přípravu v moka konvičce, French pressu a překapávači/filtru. Je vyráběna z ručně sbíraných kávových zrnek v bio kvalitě, která sesbírali farmáři z malých družstev v Mexiku, Peru a Tanzánii. Tyto kávy si spolu s dalším nákupem můžete objednat na Kosik.cz.

—————————-

Cafédirect BIO Machu Picchu, Peru nebo Smooth Blend mletá káva 227 g si můžete objednat z e-shopu Kosik.cz za cenu 174 Kč.

Cafédirect BIO Kilimanjaro, Colombia nebo Costa Rica mletá káva 227 g si můžete objednat z e-shopu Kosik.cz za cenu 174 Kč.

cafedirect-Kilimanjaro cafedirect-Machu-Picchu cafedirect-Peru cafedirect-smooth-blend cafe-direct-Colombia cafedirect-Costa-Rica