Džemy Hana Šindlerová

Džemy od Hany Šindlerové jsou chutné a poctivé tak, jak si pamatujeme „marmelády“ od našich babiček. Obsahují 65 % – 70 % ovoce z vlastních zahrad nebo od prověřených českých pěstitelů a farmářů. Při přípravě džemů se nepoužívají chemické přípravky jako aditiva nebo konzervanty. K ovoci a cukru se přidává pouze citronová a limetková čerstvě vylisovaná šťáva. Pokud to ovoce vyžaduje, tak i přírodní pektin získaný z citrusových plodů. Džemy jsou vyráběny pouze z daného ovoce a k zahuštění nejsou používána jablka.

Džemy nejvíce oceníte při přípravě snídaní. Skvěle chutnají s čerstvým pečivem, ale jejich použití je daleko širší. Hodí se k sýrům, k masu, paštikám, na pečení, vaření a k dochucení kaší nebo vloček. Dětem budou jistě chutnat třeba domácí langoše s džemem. Džemy od Hany Šindlerové si můžete spolu s dalším nákupem objednat na Kolonial.cz

V nabídce najdete džemy tradičních chutí, jako je: Angrešt, borůvka, jahoda, malina, meruňka, ale i kombinace jako malina či jahoda s rebarborou, anebo zahradní směs, ve které najdete červený i černý rybíz, ostružiny, maliny, jahody a borůvky.

————————————-

Jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou?

Termín marmeláda byl po generace synonymem ke slovu džem. To změnila až Evropská unie. Od roku 2004 se jako marmelády mohou označovat jen výrobky z citrusů a džemy jsou z ostatního ovoce. Zásadnější rozdíl je ovšem ve struktuře marmelády a džemu. Ovoce v marmeládě je propasírované nebo rozdrcené, zatímco v džemu bychom měli objevit kousky ovoce.

————————————-

Různé druhy džemů od Hany Šindlerové (280 g) si můžete zakoupit na Kolonial.cz za jednotnou cenu 135 Kč.

Hana Šindlerová Džem zahradní směs Hana Šindlerová Džem meruňka  Hana Šindlerová Džem malinaHana Šindlerová Džem jahodaHana Šindlerová Džem angreštHana Šindlerová Džem meruňkaHana Šindlerová Džem jahoda-malinaHana Šindlerová Džem jahoda-rebarbora