Divoženka – od diplomky až k vlastní limonádě

Limonáda Divoženka se zrodila v laboratořích České zemědělské univerzity jako diplomová práce Aničky Skořepové, která zkoumala, jak konzervovat limonády přírodní cestou a nižším obsahem cukru. Podařilo se to prostřednictvím citrónové trávy, jejíž osvěžující chuť se spojila s dokonalou chutí čerstvých bezinkových květů.

V návaznosti na svůj výzkum začala Anička limonády i vyrábět a tu první pojmenovala příznačně – Diplomka. Je z čerstvě utržených květů bezu z oblasti Slánska a vody z artéské studně. Další rok se k Diplomce přidala dýňová příchuť s názvem Indiánské léto. Čerstvá dýně přináší překvapivě ovocité a letní dojmy, které nám připomínají to nejhezčí období v roce – babí léto.

Specifikem těchto limonád je, že vznikají pouze z lokálních českých čerstvých surovin, a i proto se vyrábí jen jednou v roce. Díky unikátní metodě konzervování si je ale můžete dopřát po celý rok. Limonády Divoženka si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

—-

Limonádu Divoženka Diplomka 330 ml si můžete objednat na e-shopu Košík.cz za cenu 35,90 Kč.

Limonádu Divoženka Indiánské léto 330 ml si můžete objednat na e-shopu Košík.cz za cenu 36,00 Kč.

divoženka_indiánské léto divoženka_diplomkadivoženka_indiánské léto_