Digitronové stavebnice potěší milovníky retro designu

Čím potěšit milovník designu nebo domácí kutily, kteří si rádi hrají? Svezte se na retro vlně s funkčními stavebnicemi Noyce Joyce od české firmy 3Dsimo. Designová lahůdka oživuje již zapomenutou technologii digitronů, kterým dává moderní nádech. Pod stromečkem tak mohou zazářit třeba unikátní digitronové hodiny nebo budík.

Digitrony bývaly od šedesátých let minulého století běžnou součástí kalkulaček, měřicích přístrojů i hodin, postupně je ale nahradily moderní displeje a proto se digitrony už desetiletí sériově nevyrábějí. I proto jsou Noyce Joyce stavebnice dostupné jen v limitovaném množství, daném omezenou dostupností digitronů. Jednotlivé stavebnice se skládají z desek plošných spojů, které se navzájem propojí a vytvoří jedinečný produkt. Digitrony mu navíc dodají finální retro nádech, díky kterému bude ozdobou každého interiéru.

Vybírat si můžete z Nixie hodin nebo budíku. Oba produkty jsou plně funkční a ukrývají moderní technologie, takže je například snadno propojíte s telefonem přes Bluetooth. Design navzájem ladí a vy tak můžete postupně rozšiřovat domácí sbírku. Sestavení je velmi intuitivní a nezabere víc než hodinu času, kutilové si s ním poradí ještě rychleji. Se stavebnicí si poradí nejen dospělí nadšenci do technologií, ale i starší děti, které ocení stylový doplněk do pokojíčku.

Nixie budík

Budík je složený z desek plošných spojů, které se navzájem propojí pomocí vodivých háčků. Budík má dotykové tlačítko na vrchní straně a lze u něj nastavit funkci opakovaného zvonění. Digitrony se jasem přizpůsobí okolnímu světlu, takže v noci nepůsobí rušivě.

Nixie budík je k dostání na e-shopu 3Dsimo za 2 599 Kč.

Nixie hodiny

Digitronové hodiny obsahují 6 kusů digitronů, které se vyráběly na konci 70. let minulého století a jejichž omezený počet dodává produktu exkluzivitu. Hodiny zobrazují čas a datum ve formátu 12 a 24 hodin, lze je položit na stolek nebo pověsit na zeď.

Nixie hodiny jsou k dostání na e-shopu 3Dsimo za 3 999 Kč.

Další informace o Nixie hodinách a budíku najdete na webu: noycejoyce.com.

Video představení hodin a digitronů najdete tady:https://www.youtube.com/watch?v=0bWE2i5JlFs&ab_channel=noycejoyce

A tady: https://www.youtube.com/watch?v=DgIgtafjWM4&ab_channel=noycejoyce

mockups-design.com