Babím létem kabrioletem s HoppyGo: 58 sporťáků je připraveno na vyjížďku! Kam s nimi vyrazit?

Babí léto je přímo stvořené pro jízdu v kabrioletu. Vítr neobtěžuje posádku, slunce příjemně hřeje, stromy už se místy zlehka převlékají do podzimního, a otevřenému vozu to na silnici sluší jako v žádné jiné době v roce. Pro takový zážitek právě teď nabízí platforma pro sdílení aut HoppyGo 58 aut v nejoriginálnější karosářské úpravě.


V nabídce kabrioletů jsou zařazeny nejen dostupné klasiky za cenu do tisíce korun, ale i nadupané sportovní stroje či američtí svalovci ‚muscle car‘. HoppyGo umožňuje sdílet nejen auta na cestu do práce, ale nabízí také opravdu velké množství aut, která si lidé půjčují, protože je prostě a jednoduše chtějí řídit,” vysvětluje Robin Švaříček, CEO HoppyGo.

Ať už chcete potěšit partnera či partnerku zážitkovou vyjížďkou nebo si vyrazíte jen tak sólo, na HoppyGo najdete vůz přesně podle svých představ. Střechu dolů, otáčky nahoru, zde jsou nejžádanější kabriolety pro babí léto.                           

Ford Mustang a Chevrolet Camaro

Studený start pětilitrového osmiválce – tak zní Amerika. Nezdolné detroitské klasiky Ford Mustang a Chevrolet Camaro už přes půl století představují všechno, co si řidič může představit pod názvem muscle car. Vysoko výkonová “convertibles”, původně konstruovaná pro dragsterové závodění, ovšem nabízejí i příjemné bublavé svezení ve volnějším tempu.

Mazda MX-5

Držitel rekordu nejprodávanějšího sportovního vozu na světě se jmenuje Mazda MX-5, v Americe známý pod obchodním názvem Miata, v Japonsku jako Roadster. Dvousedadlová zadokolka je k dispozici ve všech svých generacích, od první ”mrkačky” s vyklápěcími světly z roku 1990 až po nejnovější iteraci.

Porsche 911 Carrera

Legendární Carrera. Klukovský sen a nejoblíbenější “angličák” je teď v měřítku 1:1 k mání na libovolně dlouhou dobu. Zadokolku se sportovním podvozkem pohání šestiválcový 239kilowattový motor typu boxer s protiběžným pohybem pístů, který ruší vibrace způsobené jejich chodem. Legenda z rýsovacího prkna Ferdinanda Porscheho je pro ideální řidičský zážitek osazena manuální převodovkou.

Krasavci pod tisíc

V nabídce skutečně dostupných kabrioletů, jejichž cena nepřesahuje tisícikorunu za den, jsou například menší roadstery jako Audi TT, BMW Z4, Golf či Mini Cooper Cabrio. A také u nich se automaticky uplatňuje dlouhodobá sleva. Čím delší zápůjčka auta je, tím je levnější.

Kam s kabrioletem vyrazit?

Solvayovy lomy v Českém krasu
Příjemné svezení plné zatáček v kulisách Českého krasu lze zpříjemnit prohlídkou skanzenu Solvayovy lomy. Ten tvoří několik bývalých důlních objektů, z nichž největším tahákem je zrekonstruovaná úzkorozchodná lomová dráha. Navštěvované jsou též zbytky technických objektů ve zrušeném vápencovém lomu Paraple poblíž obce Svatý Jan pod Skalou. Mezi jednotlivými objekty se lze volně procházet po vyznačených stezkách, na kterých se nacházejí i další exponáty z někdejšího důlního zařízení.

Ještěd
Na konci silnice klikatící se k vrcholu Ještědu čeká návštěvníky výhled na polovinu Čech. Dohlédnout lze na Krkonoše, Jizerské a Orlické hory i do Německa a Polska. V místě se nachází řada turistických tras příhodných pro pěší túru. Unikátní hotel s vysílačem od architekta Karla Hubáčka si ovšem turisté rádi prohlížejí i zevnitř. Třeba při návštěvě restaurace nebo bistra.  

Lokalita a fotky: https://mapy.cz/zakladni?x=14.9849623&y=50.7324755&z=17&q=je%C5%A1t%C4%9Bd&source=base&id=2026252&gallery=1

Hrad Střekov
Jeden z nejkrásnějších výhledů ve střední Evropě je z hradu Střekov, vylíčil návštěvu majestátní stavby spisovatel Johann Wolfgang Goethe. Dominanta Ústeckého kraje učarovala i Karlu Mayovi či Karlu Hynku Máchovi. Romantická zřícenina středověkého hradu přitahuje návštěvníky dodnes svými zachovalými gotickými zdmi, výhledem na panorama Českého středohoří i zájezdní restaurací.

Lokalita a fotky: https://mapy.cz/zakladni?x=14.0509772&y=50.6396329&z=17&q=st%C5%99ekov&source=base&id=1835750&gallery=1

Pekelské údolí u Stráže nad Ohří
Rozeklaná skaliska v údolí řeky Ohře a krásné přírodní scenérie skalnatých výchozů. Taková podívaná čeká návštěvníky údolí, v němž se ve vzdálenosti zhruba 1,5 km od Stráže nad Ohří nachází osada Peklo. Údolí je domovem pro všechny druhy českých plazů, včetně vysoce vzácné užovky stromové. V lokalitě se nacházejí také pravěká slovanská hradiště, a to poblíž obcí Vojkovice, Velichov či Radošov. 

Lokalita a fotky: https://mapy.cz/zakladni?x=13.0524661&y=50.3552792&z=15&pano=1&q=peklo&source=ward&id=10482&pid=36522105&yaw=1.935&fov=1.570&pitch=-0.066

Železniční viadukt v Kryštofově Údolí
Na železniční trati spojující Českou Lípu s Libercem se nachází mohutný kamenný železniční viadukt z roku 1900, který je vyhledávanou významnou kulturní památkou zapsanou v Ústředním seznamu kulturních památek. Jeho až 27 metrů vysoké pilíře jsou rozkročeny v údolí říčky Rokytky ve vesnici Novina u Kryštofova Údolí. Dráha původně zásobovala severní Čechy uhlím.

Lokalita a fotky: https://mapy.cz/zakladni?x=14.9437372&y=50.7631807&z=17&source=base&id=2114797&gallery=1

HoppyGo je platforma na sdílení aut, která mění způsob, jakým lidé přemýšlejí o vlastnictví vozu. HoppyGo spojuje lidi, kteří mají auto, ale nepoužívají ho každý den, s těmi, co ho potřebují jen příležitostně. Lidé tak mohou využít automobily, které by jinak stály na parkovišti, a majitelé vozů, kteří do platformy automobily vkládají, si zase zajistí vedlejší příjem a pokrytí nákladů na provoz. Na platformě je k dispozici přes 2500 vozů veškerých kategorií a značek. Uživatelé si mohou vybírat mezi luxusními i dostupnými vozy, sportovními automobily, obytnými anebo rodinnými auty či městskými hatchbacky.