Autem do Chorvatska Nezapomeňte na zabezpečení vozu

Letní dovolená se blíží a většina Čechů vyráží na dovolenou do oblíbených destinací nejčastěji vlastním vozem. Ať už si berete svůj vlastní multivan či karavan, měli byste myslet na důkladné zabezpečení vozu. Vykradené auto dokáže dovolenou hodně znepříjemnit.

Nejčastějším dovolenkovým cílem Čechů je stále Chorvatsko – jen v loňském roce tam vyrazilo přes 800 tisíc Čechů. Druhou nejoblíbenější destinací bylo Slovensko s téměř 725 tisíci návštěvníky a třetí Itálie, kam se vydalo přes 600 tisíc Čechů. Mnoho z nich volí jako dopravu vlastní auto, které se pak stává lákavým cílem zlodějů. Na jednom místě totiž najdou oblečení, věci na pláž, ale i elektroniku, cennosti a doklady. Jak auto zabezpečit?

Samozřejmostí by mělo být důsledné zamykání auta a stahování okének i ve chvíli, kdy si jen na minutu odskočíme. Věci by měly být v zavazadlovém prostoru mimo dohled zvědavých očí. K zabezpečení zavazadlového prostoru je pak vhodné využít přídavné zámky, jako je například Vanlock od společnosti Tokoz. Lze ho umístit na boční i zadní dveře dodávky, karavanu, přívěsu nebo třeba obytného vozu. Výhodou je to, že zámek lze díky bezpečnostní pojistce otevřít zevnitř zavazadlového prostoru, takže není nutné se bát zabouchnutí dveří. Zámek odolá prachu i extrémním teplotám, takže je ideální pro cesty do dovolenkových destinací. Navíc ochrání auto i při parkování na odpočívadlech nebo při stání v hotelových garážích.

vanlock_white_01 vanlock_black_01vanlock_dodavka_01 vanlock_dodavka