Aby návrat do školy nebyl nuda: Tipy na kreativní dárky a pomůcky

Máte pocit, že vzhledem k distanční výuce váš potomek vypadl z běžného školního režimu víc, než by bylo po létu vhodné? Víte, že ve škole bojuje s roztěkaností a horším soustředěním? Nebo jen hledáte pomůcku, která by ho bavila a zároveň pomohla rozvíjet kreativitu a technické myšlení? Vyzkoušejte některý z produktů z dílny české firmy 3Dsimo, které jsou určené pro všechny věkové kategorie a zaujmou malého školáka i teenagera.

Kreativní výtvory s 3D perem Basic 2

Basic 2 je skvělá kreativní pomůcka pro děti každého věku. Díky ergonomickému tvaru padne do ruky menším i větším dětem a poradí si s ním také rodiče či prarodiče. S 3D perem lze prostorově kreslit, modelovat, vyrábět drobné předměty jako hračky, ozdoby nebo třeba oblíbené akční figurky. Děti se zabaví na dlouhé hodiny, a navíc přirozeně rozvinou představivost, kreativitu a technické myšlení. Práce s perem je naučí trpělivosti a vytrhne je z virtuálního světa, ve kterém trávily poslední rok a půl mnoho času.

Rodiče jistě ocení, že pero je naprosto bezpečné už pro ty nejmenší. Filament v náplni se totiž nahřívá na teplotu pouhých 65°, takže se s ním není možné popálit, a je zdraví neškodný. Pero je nabíjecí a na jedno nabití vydrží až 3 hodiny práce. V balení najdete kromě pera také 48 kusů filamentů a knihu inspirací k prvnímu tvoření. Další nápady pak sdílí 3Dsimo komunita, která vytvořila už stovky návodů různých obtížností.

Basic 2 zblízka: https://youtu.be/h-ms_ydz7Kc

K zakoupení zde. 

Zábavné stavění s Boffin Magnetic

Hledáte hračku pro nadšeného malého fyzika nebo byste naopak potřebovali zájem o tento předmět v dítěti trochu povzbudit? Nenucené spojení teorie a zábavné praxe nabízí elektronická stavebnice Boffin Magnetic, s jejímiž staršími verzemi jste si možná hráli jako děti i vy. Se stavebnicí v novém kabátu se pracuje velmi jednoduše. V balení najdete magnetickou podložku, na kterou se umisťují jednotlivé komponenty v podobě tlačítek, vypínačů, světel nebo LCD displeje. Ze součástek můžete vytvořit až 200 projektů od těch nejjednodušších po složité – ať už si vyberete MP3 přehrávač, teploměr nebo funkční Gameboy. Boffin tak zabaví jak menší děti, tak i teenagery, kteří s ním mohou sestavovat a vymýšlet vlastní projekty spojující fyziku s programováním.

Velká sada obsahuje 58 součástek včetně LCD displeje, joysticku či mikrofonu. Pokud vašeho potomka zaujme, můžete později stavebnici doplnit o některý z rozšiřujících setů.

Podívejte se, jak se s Boffinem pracuje: https://youtu.be/QHuN_hDbpzs

Bofiin je i zábavná stavebnice, což uvidíte tady: https://www.youtube.com/watch?v=XIyHkWJaKGo&ab_channel=Boffin

Více informací a sadu k zakoupení naleznete zde. 

Multipro pro pokročilejší umělce i kutily

Jestliže máte doma šikovného deváťáka nebo středoškoláka, sáhněte po pokročilejším nástroji, se kterým mohou popustit uzdu kreativity naplno. Ať už ve vašem potomkovi dřímá budoucí kutil, zapálený technik nebo inovátor a umělec, Multipro mu bude skvělým průvodcem. Tento multitool v sobě díky vyměnitelným nástavcům ukrývá hned několik funkcí – lze s ním kreslit ve 3D jako s perem, vrtat, pájet, gravírovat nebo třeba řezat.

Univerzální dílna do dlaně nahradí většinu běžného nářadí a pro technicky zaměřené děti je ideální pomůckou. Kromě vlastních projektů s ním zvládnou i drobné opravy a naučí se tak udržitelnějšímu přístupu ke světu kolem sebe. Multipro využijí třeba k sestavení elektrických komponentů, opravě jízdního kola, vypálí si s ním oblíbený vzor do tenisek nebo koženého pásku a mohou zhmotnit své umělecké nápady v podobě originálních 3D výtvorů.

Více o Multipro: https://youtu.be/sLljlqNyXVM

K zakoupení zde.