UA HOVR Infinite – pocit nulové gravitace při běhu

Společnost Under Armour, špička na trhu sportovních značek, představila novou řadu běžeckých bot HOVR Infinite se speciální technologií inspirovanou gravitací a chytrým senzorem analyzujícím tempo běžce. Na českém trhu jsou boty k dispozici od 1. 2. 2019 například v Urbanstore.cz, A3 sport nebo Sportisimo.

UA HOVR – dokonalá návratnost energie

HOVR_INFINITE_MACROBS3021395_001_MAC_A_027_hi_res_final

Technologie UA HOVR byla inspirována gravitací. Sportovní značka Under Armour se rozhodla vyvinout řešení, které by absorbovalo a tlumilo náraz jednotlivých kroků při běhání a vrátilo tuto energii zpět do dalšího odrazu. Měkká pěna UA HOVR™ kombinovaná s dynamickou sítí Energy Web tyto nárazy tlumí, vrací pohlcenou energii zpět do každého kroku a ve spojení s pleteným svrškem boty poskytují bezkonkurenční pohodlí.

UA HOVR Infinite – digitální kouč každého tréninku

 HOVR_INFINITE_MACROBS3021396-107_MAC_B_054_hi_res_final

V podrážce HOVR je navíc v pravé botě vestavěný unikátní senzor, který sleduje a analyzuje tempo běžce, uběhnutou vzdálenost a délku kroku. Senzor se prostřednictvím Bluetooth bezdrátově propojí s mobilní aplikací UA MapMyRun, se kterou může uživatel sledovat, analyzovat a ukládat podrobné informace o všech svých tréninzích a neustále tak zlepšovat svůj výkon. Novinkou roku 2019 je funkce Gait Coaching, která běžcům poskytuje detailní informace o délce kroku a kadenci. Virtuální trenér tyto hodnoty analyzuje a na základě výšky, váhy, pohlaví a tempa navrhne optimální hodnoty pro každého běžce. Správná délka kroku zlepšuje běžecký výkon a zároveň minimalizuje riziko zranění.

Vedle virtuálního koučování se běžci stávají součástí největší digitální zdravotní a fitness komunity ve světě.

UA HOVR Infinite – genderově specifická konstrukce

 HOVR_INFINITE_MACROBS3021395_001_MAC_D_122_hi_res_final

Společnost Under Armour se při vývoji nové běžecké boty zabývala potřebami specifickými pro komfort nohou žen i mužů. Výsledky výzkumu byly jednoznačné – paty žen jsou kratší, nárty citlivější a oblast přední části nohou má menší objem. To vedlo ke vzniku genderově specifické konstrukci stélky UA HOVR Infinite. Stélky využívají špičkové pěny s otevřenými buňkami UA HOVR™ a jsou vytvarovány tak, aby držely nohu pevně na místě a spolupracovaly s dynamickou sítí Energy Web.

UA HOVR Infinite charakteristika – vlastnosti

M_HOVR_INFINITE_BS3021395_001_HA_A_hi_res_final

  • Pocit nulové gravitace: Měkká HOVR pěna v celé délce podrážky uzavřená v dynamické síti Energy Web zaručuje pohodlný dopad a pružný odraz.
  • Anatomický tvar: Pánské i dámské boty byly vytvořeny s ohledem na odlišné anatomické potřeby obou pohlaví. Lehký prodyšný svršek drží tvar a je elastický tam, kde je potřeba.
  • 3D tvarovaná vložka: Vložka vyrobená z polyuretanové pěny pevně drží nohu a zvyšuje pohodlí. Je odlišně anatomicky tvarovaná pro obě pohlaví.
  • Hluboké flex drážky: Drážky v přední části podrážky podporují anatomicky správný a efektivní pohyb chodidla.
  • Hladký stabilní povrch: Pevný pěnový rám společně s hlubokými flex drážkami zajišťují stabilní a hladký pohyb po nekonečné kilometry.
  • 360° reflektivita: Bezpečný trénink i za zhoršených světelných podmínek.
  • Měření běžeckých dat: Bezdrátové připojení s aplikací UA MapMyRun, která sleduje a analyzuje tempo běhu, vzdálenost, kadenci, délku kroku. Na základě těchto údajů navrhuje, jak zlepšit trénink.

Technické parametry

  • Výška podešve: 29 mm na patě // 21 mm na špičce
  • Drop: 8 mm
  • Vložka: M – 6 mm, W – 7 mm
  • Váha: M9 – 305 g // W7 – 248 g

HOVR Inifite tech sheet

Cena: UA HOVR Infinite k dostání na českém trhu za 3 799 Kč.

Filozofie značky Under Armour je velmi jednoduchá: Mít správnou obuv je pro každého běžce to nejdůležitější. A je jedno, jestli je to profesionál na nejvyšší úrovni, nebo úplný začátečník, který si koupil teprve svůj první pár tenisek. Technologie UA HOVR, která je součástí běžecké novinky UA HOVR Infinite, je navržena s ohledem na péči o tělo a na zdravý dopad jednotlivých kroků.

Zažijte i vy pocit nulové gravitace!

 180926_SS19_HOVR_RUN_LG_City2_00099_a 180925_SS19_HOVR_RUN_LG_Track_02122 180925_SS19_HOVR_RUN_LG_Track_01411_a 180925_SS19_HOVR_RUN_EG_Track_0478_a 180925_SS19_HOVR_RUN_EG_City_0577_a

O společnosti Under Armour

Vše začalo jednoduchým plánem dělat špičková trička. Trička, která budou kompresní a zároveň budou odvádět nepříjemný pot, místo aby jej nasávala. Trička, která budou pomáhat tělu regulovat tělesnou teplotu a zvyšovat výkon.

Under Armour založil v roce 1996 bývalý hráč amerického fotbalu Marylandské univerzity, Kevin Plank. Značka se stala tvůrcem sportovního oblečení, které udržuje tělo sportovců nepřehřáté a suché, a to ať už při tréninku nebo při zápase. I přesto, že Under Armour nabízí produkty určené pro muže, ženy a mládež, má komplexní systém dělení, který je jasný a srozumitelný.

Under Armour se řadí mezi jedničky na trhu sportovních značek. Cílem značky je nabídnout komukoli na světě špičkové produkty s jí vyvinutou strukturou látek, exkluzivními vlastnostmi odvodu potu a osvědčenými inovacemi.

Under Armour není jen značka sportovního myšlení, je to také evoluce myšlenek a věci promyšlené do nejmenšího detailu.