Uberem za Santou? Aplikace nově nabídne jízdu sobím spřežením přímo v srdci Laponska

Společnost Uber přichází s unikátní možností vyměnit jízdu klasickým automobilem za jízdu na sobím spřežení. Službu bude v předvánočním týdnu nabízet svým zákazníkům přímo v symbolickém prostředí finského Laponska. Sáně si budou moci lidé zarezervovat, stejně jako každou jinou jízdu, jednoduše přes Uber aplikaci, a to zcela zdarma. Uber tak naplno následuje svoji vizi, jejímž cílem je pasažéra pohodlně dopravit opravdu kamkoliv – třeba i za bájným Santa Clausem.

Uber je celosvětově první službou, která objednávku jízdy na sobím spřežení v Laponsku nabízí a umožňuje tak rodinám dopřát sobě i svým dětem opravdu nevšední předvánoční zážitek. Službu „Uber Sleigh“ si budou lidé moci zarezervovat ve třetím prosincovém týdnu, tedy od 12. do 18. 12.

Trasa sobí jízdy bude začínat vždy na stejném místě, a to v turisticky oblíbeném Apukka Resortu. Apukka, nabízející svým hostům výjimečné ubytování s přímým výhledem na polární záři, se nachází v městečku Rovaniemi, tedy samotném centru celého Laponska. Právě odtud bude sobí spřežení dvakrát denně vyrážet, vždy v deset hodin dopoledne a následně ve dvě hodiny odpoledne.

Zákazníky tak bude po rezervaci čekat neopakovatelná dvouhodinová projížďka zimní krajinou Laponska, které je známé také jako symbolický domov Santa Clause. Každé jízdy se mohou zúčastnit dva lidé, může tak jít nejen o jedinečný zážitek pro rodiče s dítětem, ale i o romantickou vyjížďku pro páry. Počet zákazníků je však omezen, případného setkání se Santa Clausem se tak dočkají jen ti nejrychlejší ze zájemců.

Možnost unikátního svezení přichází v době, kdy se v Laponsku očekává výrazný nárůst předvánočních návštěvníků. Po celosvětovém uvolnění covidových opatření jde totiž o první vánoční svátky od propuknutí pandemie v roce 2020, které nebudou limitovány žádnými opatřeními. I to je důvod, proč letos očekává laponské městečko dle dat společnosti Visit Rovaniemi, která se na cestovní ruch v dané oblasti zaměřuje, nárůst turistů až o 46 %.

Na letošní zimní sezónu se opravdu těšíme, neboť jde o první rok, který nebude žádným způsobem svázán covidovými restrikcemi a návštěvníci si tak budou moci naplno užít veškerých aktivit, které Laponsko nabízí. Tento rok jim navíc Uber umožní dopřát si i jeden naprosto výjimečný zážitek, a to projížďku sobím spřežením v okouzlujícím městečku Rovaniemi,“ komentuje unikátní nabídku společnosti Uber Sanna Kärkkäinen, CEO společnosti Visit Rovaniemi.

Služba „Uber Sleigh“ je tak nejnovějším a bezpochyby zároveň nejoriginálnějším přírůstkem do celé řady produktů, které společnost již nyní nabízí. „V Uberu se vždy snažíme, aby byla každá jízda zážitkem, a právě vánoční čas je ideální chvílí pro něco speciálního. Naši zákazníci si proto budou moci pouhým stisknutím jednoho tlačítka užít jízdu jedním z nejkrásnějších míst na světě a splnit si tak třeba i své dětské vánoční sny,“ říká Anabel Diaz, Rides General Manager pro region EMEA ve společnosti Uber.

Před nedávnem Uber umožnil cestujícím rezervovat si prostřednictvím aplikace také jízdu vlakem, místo v letadle či pobyt v hotelu. Jízda sobím spřežením je tak dalším krokem ke splnění cíle, který si společnost vytyčila, tedy umožnit zákazníkům dostat se s aplikací Uber doslova kamkoliv.