5G pro každou kapsu: T-Mobile přestavuje T Phone – vlastní značku telefonů plně optimalizovaných pro české 5G sítě

  • Na český trh vstupuje od 5. října nová značka mobilních telefonů
  • T Phone a T Phone Pro nabídnou optimalizované 5G pro české sítě, vysoký výkon, velký displej, vysoké rozlišení fotoaparátu a prémiové bezpečnostní prvky za dostupnou cenu
  • Telefon byl vyvinut ve spolupráci se společností Google a využívá její aplikace a služby s plným využitím 5G technologie

T-Mobile uvádí na český trh vlastní značku mobilních telefonů T Phone. Rychlé, výkonné a cenově dostupné telefony jsou plně optimalizované pro české 5G sítě a na trh přichází 5. října ve dvou variantách s cenou základního modelu s tarifní dotací již od 1 Kč a 499 Kč u modelu Pro. T-Mobile tak pokračuje v naplňování svého cíle zpřístupnit nejmodernější 5G technologii všem svým zákazníkům a zároveň s novou značkou vstupuje do světa hardwaru.

T Phone a T Phone Pro: 5G pro všechny i HW pro náročnější uživatele
T Phone byl vyvinutý ve spolupráci se společností Google a využívá čistou a rychlou verzi OS Android 12 spolu s plně integrovaným Google ekosystémem. Uživatelům navíc přinese službou Google One, včetně atraktivního YouTube Premium, na tři měsíce zdarma. Telefon přichází na trh ve dvou variantách T Phone a T Phone Pro, které disponují osmijádrovým procesorem, operační pamětí 4/6GB a interním úložištěm 64/128GB. Oba telefony jsou kompletně optimalizované pro české 5G sítě a přináší tak superrychlé a stabilní připojení s rychlostí stahování a posílání dat až 1 Gb/s. 

Telefony jsou vybaveny 6,52“, resp. 6,82“ displejem s rozlišením HD+, bateriemi s dlouhou výdrží 4 500/5000 mAh a rychlým 15W nabíjením, které je u modelu Pro i bezdrátové. Fotoaparáty v obou modelech disponují vysokým rozlišením 50 MP a nabízí také 5/16 MP přední fotoaparát. Samozřejmostí jsou i pokročilé bezpečnostní funkce včetně odemykání pomocí obličeje a otisku prstu, model Pro podporuje i NFC.

T-Mobile zpřístupní 5G všem zákazníkům
T-Mobile jako digitální leader neustále přináší svým zákazníkům nejmodernější technologie a inovace. Kvalitním a rychlým připojením v podobě 5G sítě chce ke konci letošního roku pokrýt prostřednictvím 2 200 vysílačů již 50 % populace. Vlastní značka dostupných 5G telefonů umožní, aby všichni zákazníci mohli využívat výhody 5G připojení naplno.

„Budoucnost patří 5G technologiím, a abychom jejich potenciál mohli využívat naplno, musí být dostupné všem. Díky spolupráci se společností Google se nám podařilo vytvořit superrychlé 5G telefony, které jsou uzpůsobené potřebám českých zákazníků a přinesou 5G doslova do každé kapsy, doplňuje Maximiliano Bellassai, obchodní ředitel T-Mobile Czech Republic.

 „Dostupnost 5G technologie je vzhledem k její roli v naší společné digitální budoucnosti klíčová. S cenově dostupnými a funkcemi nabitými modely T Phone a T Phone Pro přinášíme výhody 5G do kapes našich zákazníků na devíti evropských trzích. Díky novým telefonům mohou využívat naši stále se rozšiřující síť 5G, která nabízí zábavu inespočet digitálních produktů a služeb za velmi dostupnou cenu. Chceme, aby se zapojil každý,“ uvádí Dominique Leroy, členka evropského představenstva společnosti Deutsche Telekom.

Základní model T Phone bude dostupný s tarifní dotací už od 1 Kč, pro náročnější uživatele pak bude určena výkonnější varianta Pro s pokročilejší výbavou už za 499 Kč. Oba modely bude také možné koupit bez tarifních a extra dotací, kdy u modelu T Phone bude základní cena 4 999 Kč a u T Phone Pro 6 499 Kč. Kompletní ceník bude zveřejněn 5. října, kdy telefon vstupuje do prodeje. Od 30. září budou oba modely k dispozici k vyzkoušení na šesti vybraných prodejnách v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Ústí nad Labem. Zákazníky navíc na místě čeká i soutěž o tyto telefony.

T-Mobile s vlastní značkou zahajuje novou éru

Představením své vlastní značky vstupuje T-Mobile nově i do segmentu hardwaru a překonává tak další významný milník. V první fázi se chce zaměřit na oblast 5G, která je pro společnost dlouhodobě klíčová. Dva nové modely telefonů jsou proto plně optimalizované pro české 5G sítě a uživatelům umožní využívat jejich potenciál naplno„Chceme našim zákazníkům přinášet inovace, které jim usnadní život, a přístup k nejmodernějšímu a nejrychlejšímu připojení by měl být samozřejmostí. Proto jsme se rozhodli představit telefon za dostupnou cenu a na míru potřebám českých zákazníků. Věříme, že si k nám zákazníci najdou cestu nejen jako k operátorovi, ale i k novému ‚magentovému‘ výrobní telefonů,“ dodává Maximiliano Bellassai, obchodní ředitel T-Mobile Czech Republic.

Technické specifikace

T Phone T Phone Pro
Fotoaparát: Zadní fotoaparát: 50MP hlavní + 2MP snímač hloubky + 2MP makro + LED blesk. Přední fotoaparát: 5MP, 2K @ 30 fps videoPaměť: 4GBRAM/ 64GB ROM/ slot na Micro SD o velikosti až 2TBBaterie: 4500 mAh s konektorem USB C + 15W rychlonabíjjení5G: ANOProcesor: MediaTek Dimensity 700 / Octa Core – 2* 2,2GHz + 6*2GHzDisplej: 6,52” HD+  w/2,5D GlassZabezpečení: Odemykání obličejem a otiskem prstuVoděodolnost: IP52 / IPX2NFC: n/aSluchátka: 3,5mm sluchátkový jackOperační systém: Android 12 + OS Upgrade MRRozměry: 166,61 mm x 76,42 mm x 8,76 mmVáha: 195 gFotoaparát: Zadní fotoaparát: 50MP hlavní + 5MP ultraširokoúhlý + 2M snímač hloubky + 2MP makro + LED blesk. Přední fotoaparát: 16MP, 2K @ 30fps videoPaměť: 6GB RAM / 128GB ROM / slot na Micro SD o velikosti až 2TB Baterie: 5000 mAh s konektorem USB C + 15W rychlonabíjjení + bezdrátové nabíjení5G: ANOProcesor: MediaTek Dimensity 700 / Octa Core – 2* 2,2GHz + 6*2GHzDisplej: 6,82” HD+  w/2,5D GlassZabezpečení: Odemykání obličejem a otiskem prstuVoděodolnost: IP52 / IPX2NFC: ANOSluchátka: 3,5mm sluchátkový jackOperační systém: Android 12 + OS Upgrade MRRozměry: 173,92 mm x 77,8 mm x 8,99 mmVáha: 214 g