3D pero jako ideální dárek pro kreativní děti. S Basic 2 vymodelujete cokoliv od dinosaura po náušnice pro panenky

Máte někdy pocit, že vaše děti už mají všechny hračky, na které jen můžete pomyslet? Zdá se vám zbytečné a nepraktické hromadit další, které jejich pozornost udrží jen na pár hodin a děti se k nim už nikdy nevrátí? 3D pero Basic 2 od české značky 3Dsimo zabaví všechny děti školního věku i jejich rodiče a to na dlouhé hodiny. Zároveň jim pomůže v rozvoji představivosti a zručnosti. 

Basic 2 umožňuje dětem každého věku rozvíjet kreativní myšlení pomocí prostorového kreslení a modelování okrasných předmětů a hraček, při kterém si vylepší dovednosti lehké motoriky a osvojí si přesnost a trpělivost. Tvořivá práce je na dlouhé hodiny odtrhne od všudypřítomných počítačů a obrazovek a moderní cestou jim vrátí chuť tvořit. S perem budou moci vymodelovat své oblíbené pohádkové postavičky, modýlky letadel, aut nebo třeba vánoční ozdoby. Fantazii se meze nekladou.

Balení obsahuje lehké a ergonomické pero v červené barvě, knihu inspirací a 48 kusů filamentů – plastových strun představujících náplň do pera, které jsou dostupné v 25 barevných variantách. Velkou výhodou je odolná baterie, která na jedno nabití vydrží 3 hodiny aktivní práce a děti tak nemusí pracovat s nástrojem zapojeným do zásuvky. 3D pero pak svým maximálně ergonomickým tvarem padne do ručky žáka druhé třídy i 30letého nadšence do 3D tisku. Balení rovněž obsahuje e-book s dalšími nápady na tvorbu a o případnou další inspiraci se postará komunita sdružující se právě kolem produktů od společnosti 3Dsimo. Ta se soustředí nejčastěji na YouTube a Instagramu, kde sdílí různé videonávody, obrázky a šablony výtvorů majitelů per z celého světa.

V začátcích jako předloha k práci poslouží přiložená kniha inspirací, která obsahuje přesné návody na výrobu 24 projektů. Děti v ní najdou nápady, jak vyrobit jednoduché ozdoby na skleničky nebo na sponky, sestavit si kostru dinosaura nebo zkonstruovat model raketoplánu. Komunita 3Dsimo pak nabízí stovky dalších projektů v široké škále obtížnosti. Inspiraci zde najde jak školák, který chce prostorově nakreslit svého oblíbeného superhrdinu nebo vyrobit netradiční formičky na vánoční cukroví, tak umělec, který pracuje na návrhu originálních plastik nebo šperků.

Basic 2 je 3D perem opravdu pro každého. Umí prostorově kreslit stejně dobře jako “dospělácká” pera a díky bezpečné teplotě, která nikdy nepřesáhne 65°C, je zcela nemožné se o něj popálit. Struny, jejichž nahřátím je umožněno prostorové kreslení, jsou vyrobeny z polykaprolaktonu (PCL), což je materiál, který není toxický, a tak nikterak neškodí zdraví. Materiál PCL navíc podléhá přirozenému rozkladu, a proto šetří i naši planetu.

Všechny výrobky 3Dsimo oproti většině svých konkurentů z řad 3D per vynikají tím, že jsou kompletně vyvíjeny i vyráběny v pražské dílně a odtud putují do všech koutů světa. Jedná se tak o ryze český produkt populární u dětí a dospělých z více než 150 zemí. V České republice je Basic 2 k dostání ve všech hlavních e-shopech včetně Alzy, kde jej pořídíte už od 999 Kč.