Bezpečné cestování: Zámeček ochrání zavazadla a usnadní kontroly

Sezona letních dovolených a leteckých cest za teplem je tu. Typickou noční můrou každého cestovatele je krom zpožděného letu i krádež zavazadel či jejich poškození při bezpečnostní prohlídce. Jak takovým situacím předcházet? Pomoci může speciální TSA visací zámek na zavazadla, který lze využít na více než 600 světových letištích.

Pod zkratkou TSA se ukrývá označení Transportation Security Administration, tedy Úřad pro bezpečnost v dopravě. Právě tato instituce má oprávnění kontrolovat zavazadla před naložením do letadla. A jak už to tak při kontrolách bývá, na jemné zacházení se příliš nehraje a pokud nelze kufr jednoduše otevřít, přijde na řadu „hrubá síla“. Právě proto se vyplatí použít na zavazadla visací TSA zámek.

Zabezpečovací mechanismus umožní majiteli zvolit si vlastní číselnou kombinaci a zavazadlo uzamknout. Pokud je kufr vybrán ke kontrole, pracovník ho otevře speciálním klíčem, který je určen právě na TSA zámky. Po zkontrolování ho opět uzavře a zavazadlo tak zůstane nepoškozené – o kontrole informuje majitele jen letáček uvnitř.

TSA zámek lze poznat podle typického symbolu červeného diamantu, který označuje právě zámky schválené Úřadem pro bezpečnost v dopravě. Odolný, ale lehký visací TSA zámek můžete zakoupit na e-shopu Tokoz za cenu 160 Kč.

Tip:

Visací TSA zámek

Certifikovaný Úřadem pro bezpečnost v dopravě. Umožňuje otevření kufru při bezpečnostní kontrole bez porušení zámku. Je možné použít na více než 600 letištích v 25 zemích světa.

https://eshop.tokoz.cz/Zamek-TSA-21031-_d650108673_11047.aspx