Zrcadlo v koupelně: Odráží nejen vaši tvář, ale i smysl pro design

Zrcadlo je nedílnou součástí každé koupelny a jeho výběr může výrazně ovlivnit atmosféru a funkčnost tohoto prostoru. Současné trendy v koupelnovém designu kladou důraz na spojení estetiky a praktičnosti. Jaké jsou tedy aktuální trendy a možnosti designu zrcadel pro vaši koupelnu?

Aktuální trendy v designu zrcadel

Současná zrcadla se zaměřují na minimalismus, čisté linie a funkční design. Například bezrámová zrcadla s nepravidelnými tvary – od seříznutých kulatých zrcadel až po různě velké obdélníky nebo vertikální zrcadla přes celou výšku koupelny – přidávají prostoru na dynamice a opticky ho zvětšují. Tyto atypické tvary vytvářejí specifický charakter místnosti.

LED osvětlení a jeho přínosy

Zrcadla s integrovaným LED podsvícením jsou stále oblíbenější nejen pro jejich estetickou hodnotu, ale i pro funkčnost. LED osvětlení dodává koupelně příjemnou wellness atmosféru, přináší dostatek světla pro každodenní činnosti, jako je líčení nebo holení, a zároveň je ideální pro vytvoření měkčího nočního osvětlení. Efekty podsvícení jsou nejvíce patrné na metalických dlažbách, kde světlo vytváří zajímavé vizuální hry. Barbora Syrová, hlavní designérka Koupelny Syrový zdůrazňuje: „V našich showroomech máme proto vybudované veškeré instalace včetně stropu, takže zákazníci mohou přesně vidět, jak bude podsvícené zrcadlo v reálném prostoru fungovat.“

Funkční detaily a technologie

Zrcadla dnes nabízejí více než jen odraz vaší tváře. Moderní technologie, jako jsou dotyková tlačítka, umožňují nejen zapínání a vypínání osvětlení, ale i změnu teploty světla, intenzity nebo funkci odmlžování. Tyto technologie zvyšují komfort a efektivitu v koupelně a přispívají k celkovému zážitku z prostoru. „Bezrámová zrcadla dodávají koupelně elegantní a moderní vzhled. Populární jsou i matné povrchy, zejména v černé nebo šedé barvě, díky kterým působí koupelna sofistikovaně. Integrované LED osvětlení v nábytku nebo zrcadlech zvyšuje nejen estetiku, ale i funkčnost prostoru. Chytré systémy, jako jsou bezdotykové baterie a inteligentní osvětlení, zvyšují komfort a efektivitu koupelny,“ popisuje Barbora Syrová.

Tvar a barva jako designové prvky

Větší zrcadla se zaoblenými tvary jsou momentálně velmi oblíbená. Kulatá a oválná zrcadla jsou preferována pro svůj jemnější vzhled, který kontrastuje s ostrými liniemi moderních interiérů. Barvy rámů pak dotvářejí celkový vzhled koupelny – nejčastěji se volí černé rámy, ale oblíbené jsou i zlaté či měděné, které ladí s ostatním vybavením, jako jsou baterie a další kovové prvky.

Inspirace na míru

Koupelny Syrový nabízejí možnost nechat si vyrobit zrcadlo na míru, které odráží váš osobní styl a respektuje dispozice prostoru. Ať už preferujete minimalistický vzhled nebo výrazný designový prvek, zrcadlo může být dominantou koupelny a přinést jí nejen praktičnost, ale i estetický půvab.

Jak říká Barbora Syrová: „Zrcadlo v koupelně je mnohem víc než jen praktický prvek. Je to kus designu, který může proměnit celou koupelnu. Bez ohledu na váš vkus a potřeby, výběr správného zrcadla a osvětlení dokáže z vaší koupelny vytvořit oázu klidu a krásy.“ Pro více informací o aktuálních trendech a inspiraci navštivte zrcadla na míru.

Zrcadlo Leon hranaté

Zrcadlo s LED osvětlením a oblými rohy. Více světla do koupelny může přinést wellness atmosféru i výborné podmínky pro líčení či holení. Možností je i příjemné noční, méně ostré osvětlení či vytvoření zajímavých efektů na dlaždicích, především na metalických dlažbách.

Zrcadlo Santiago hranaté

Trendem jsou momentálně větší rozměry zrcadel, které opticky zvětšují prostor koupelny. Zrcadlo může být krásným designovým prvkem v koupelně a zároveň její dominantou.

Zrcadlo Leon kulaté

Oblíbené jsou jemné zaoblené tvary oproti ostrým tvarům. Tedy kulatá a oválná zrcadla.