Konec nepovedenému grilování: S teploměrem na maso zazáříte

Lámete si hlavu nad tím, jak na grilu poznat, že je maso ideálně propečené? Jestli je ten drahý hovězí steak opravdu medium rare a ten kuřecí plátek už hotový, ale zároveň nevysušený? Přeci jen teplota uhlíků se nedá určit tak přesně jako u stupnice na sporáku nebo varné desce. Dobrým pomocníkem je teploměr na maso. Zkusit můžete třeba teploměr Tarrington House se čtyřmi sondami, se kterým budete za hvězdu každého grilování i domácího vaření.

Proč používat teploměr při vaření? Tepelná úprava masa je základním stavebním kamenem pro snížení zdravotních rizik. Ničí bakterie a mikroorganismy, jako je salmonela, což se hodí, pokud grilujete například maso z domácích chovů. Druhou nespornou výhodou je to, že zajistíte ideální šťavnatost a chuť masa. Nestane se tak, že maso moc vysušíte nebo naopak bude moc krvavé. Všechny druhy masa mají jasně dané ideální vnitřní teploty, za kterých jsou připravené. Teploměr Tarrington House má čtyři sondy, díky kterým můžete ve stejnou chvíli kontrolovat až čtyři různé pokrmy a každému tak připravit maso podle jeho představ. Můžete si ho koupit s dalším nákupem na e-shopu Košík.cz.

Teploměr na maso Tarrington House se čtyřmi sondami si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 1 039 Kč.