Jak zachovat při vaření chuť, vůni i strukturu masa? Řešením je stále oblíbenější metoda sous-vide, kdy se potraviny připravují ve vakuu při nízkých teplotách a po dlouhou dobu. V České republice ji jako první začala využívat v roce 2012 společnost Bidfood v Opavě. Za měsíc zvládnou zpracovat až 700 tun sous-vide masa, které si můžete vychutnat v různých variacích i u sebe doma.
Sous-vide výrobky jsou připravené ke spotřebě, můžete je konzumovat za studena, případně lehce prohřát nebo dopéct. Vyzkoušejte třeba kuřecí roládu se slaninou a špenátem, která obsahuje plátky anglické slaniny, listový špenát, nádivku z mletého vepřového masa a kostek šunkového salámu. Roládu stačí vyjmout z obalů a společně s výpekem, který je součástí balení, péct v troubě při 200°asi 20 minut. K roládě můžete podávat rýži, brambory, kaši či listový salát.
Roláda je balena v designové krabičce a 600g balení obsahuje také chutnou šťávu, které můžete využít třeba na přípravu omáček, marinád či na podlévání při pečení. Roládu se slaninou a špenátem si můžete zakoupit spolu s dalším nákupem na Košík.cz.
—
Banquet Kuřecí roládu se slaninou a špenátem (600 g) sous-vide můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 216,90 Kč.