Zahřejte se tradiční medovinou od českých včel

Medovina je pravděpodobně nejstarším alkoholickým nápojem, který se u nás vyrábí. Tradice i receptura se mezi včelaři předává a vylepšuje po staletí, ale pokud toužíte po opravdu vyladěné medovině připravené s láskou i odborným dozorem, určitě zkuste tu Dolskou. Už více jak 50 let ji vyrábí Výzkumný ústav včelařský, odborná společnost, která vznikla v roce 1919 a zabývá se výzkumem, vývojem, výrobou a vzdělávání v oboru včelařství.

Dolská medovina se vyrábí v areálu bývalého mlýna Dol na Máslovickém potoku, a to tradiční metodou kvašením roztoku včelího medu, do kterého se přidává kvasný líh, hořčina, bylinky či koření podle příchuti. Dolská medovina je čirá bez sedimentu, má žlutohnědou barvu a obsah alkoholu 18 %, který zaručuje vynikající trvanlivost bez použití chemických stabilizátorů. Vybírat můžete z několika příchutí, jako je hořká, hořká mandlová a hořká skořicová. Tyto příchutě navíc můžete povýšit ještě na další úroveň s prémiovou sváteční edicí v estetické lahvi. Medovina je ideální jako aperitiv, protože všechny hořké medoviny podporují trávení.

Můžete ji pít jak v zimě (ideálně zahřátou na 50 °C), tak i v létě vychlazenou s kostkou ledu. Hodí se jako součást míchaných koktejlů, můžete si s ní vytvořit střik v poměru 1:4 (medovina : minerální voda nebo cola), 1:1 ji namíchat s vodkou, připravit grog v poměru 1:2 s vroucí vodou a citronem nebo ještě vylepšit aperitiv a přidat do ní lžičku cukru, šťávu z citronu, několik kapek koňaku a led. Medovinu skladujte v suchých a větraných místnostech bez přímého slunečního světla a při teplotě 5 – 25 °C. Dolskou medovinu si můžete objednat spolu s dalším nákupem na Košík.cz.

Dolskou medovinu (500 ml, různé druhy) si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 129,90 Kč a její sváteční verzi pak za 219,90 Kč.