Novodvorskou hořčici vyrábějí cisterciáčtí mniši-trapisté. Klášter v Novém Dvoře založilo v 2002 francouzské opatství ze Sept-Fons. Na základě zkušeností zakladatelů, ale i vlastních, pak začali místní mniši vyrábět hořčice s výraznou a nezaměnitelnou chutí za použití pouze těch nejlepších surovin. Práce je součástí života mnichů a pomáhá jim k získání prostředků pro jejich každodenní život i pro potřebné kolem nich.
Hořčice v Novém Dvoře jsou vyráběny tradičním způsobem, mletím na mlýnském kameni. Neobsahují chemické přísady nebo konzervační látky a konzervují se pouze na základě tradiční receptury, která funguje na bázi působení soli s octem. Hořčice se vyrábí mimo jiné z moravského bílého vína, strdí a delikátní směsi koření. Má lahodnou chuť s tóny ovoce a lískových oříšků a zaujmou i křupavá hořčičná zrnka. Hořčice je vhodná k červenému i bílému masu, drůbeži, rybám nebo zelenině.
Novodvorská hořčice se s plynoucím časem vyvíjí a dozrává. Na začátku je přirozeně ostrá. S přibývajícími měsíci zrání ostrost klesá a zároveň se postupně rozvíjí harmonie chuti. I když se chutě různí, můžeme říct, že chuťově je hořčice nejvyváženější zhruba 4-5 měsíců od výroby. Hořčici si můžete nechat doma „dozrát“ doma, abyste našli tu nejlepší chuť, která vám bude vyhovovat. Novodvorskou hořčici od cisterciáckých mnichů si můžete objednat na Košík.cz.
—-
Novodvorskou hořčici (195 g) si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu od 99,00 Kč.