Od 1. září se mohou zákazníci na všech čerpacích stanicích OMV s koutky VIVA těšit na tři zcela nové receptury, které je potěší jakožto kvalitní občerstvení na cestách. Na podzimní období navrhl populární italský šéfkuchař Emanuele Ridi exkluzivně pro OMV tři nové sendviče – Carne Sadala, Milano Gorgonzola a Tacchino. Kombinace chutí se zřejmým italským základem zaujmou všechny cestovatele s vytříbenými chuťovými pohárky. Pečivo je rozpékáno těsně před přípravou a čerstvé suroviny jsou na čerpací stanice pravidelně zaváženy od předem pečlivě vybraných dodavatelů. OMV tak nadále pokračuje v boření mýtů o stereotypním stravování na čerpacích stanicích a přináší kvalitní prémiové sendviče v italském stylu.
„Vím, že v České republice lidé milují italské speciality a italskou kuchyni obecně. Jsem si jistý, že lidé na cestách si mé nové sendviče oblíbí a ocení možnost zvolit si k občerstvení pokrm z kvalitních a čerstvých surovin,“ komentuje nové sendviče Emanuele Ridi.
Vychutnejte si „Carne Sadala“
Základem Carne Salada je speciální druh sušeného masa ze zadní kýty, který je italskou specialitou podobnou carpaccio. Specifickou chuť dodává pepřový obal masa a italský nádech dále podtrhují sušená rajčata a čerstvý salát. Jako pečivo je použita vícezrnná bageta.
Nezaměnitelná chuť sendviče „Milano Gorgonzola“
Gorgonzola, pověstný slámově bílý sýr s typicky modrou plísní použitý v tomto sendviči, pochází z Milána, kterému se přezdívá město obchodu a módy. K docílení výrazné chuti sekunduje sýru v rozpečené bagetě ciabatta vynikající a u nás velmi oblíbený salám, jak jinak než milánského typu, a salát zakápnutý olivovým olejem.
„Tacchino“ především pro dámy
Tacchino znamená krůta a nejlehčí a nejdietnější podzimní sendvič na čerpacích stanicích OMV je založen právě na chuti krůtí šunky v kombinaci s čerstvým salátem a rajčaty v lehké a křupavé bagetové bulce. Nádech Itálie dodává dresing á la pesto, ze kterého nezaměnitelně dýchá výrazná vůně bazalky s česnekem a sýrem typu parmezán.