Fermentované mléčné výrobky v sobě skýtají mnoho prospěšných látek pro lidské tělo. Obsahují vápník, fosfor, vitaminy A, D nebo B a velký podíl bílkovin. Kysané mléčné výrobky navíc bojují za zdravou vnitřní mikroflóru a podporují správné trávení, posilují imunitu a štěpí mléčný cukr, s jehož trávením si mnoho lidí neumí poradit.
Kefír vzniká reakcí tzv. kefírového zrna s mlékem a obsahuje Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, prospěšné kvasinky a bakterie mléčného kvašení.
Díky kvasinkám dochází k tvorbě oxidu uhličitého (bublinek), tradiční kefír tudíž perlí a přezdívá se mu „mléčný šampus“. Nečekejte stejné pocity jako při pití opravdického šampusu, spíše pocítíte jemné perlení na jazyku.
Proč pít kefír?
- Je silným zdrojem probiotik.
- Je prevencí před množením rakovinotvorných buněk.
- Hubí škodlivé a podporuje množení prospěšných bakterií.
- Zvyšuje hustotu kostí a zpevňuje je.
- Pomáhá s intolerancí laktózy.
- Bojuje proti chronickým kožním potížím a kvasinkovým zánětům.
- Podporuje a zlepšuje sníženou imunitu.
- Je vhodný pro těhotné a kojící.
Fermentované mléčné produkty si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.
—-
Kefírové mléko nízkotučné můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 16,90 Kč.