Džemy od Hany Šindlerové jsou chutné a poctivé tak, jak si pamatujeme „marmelády“ od našich babiček. Obsahují 65 % – 70 % ovoce z vlastních zahrad nebo od prověřených českých pěstitelů a farmářů. Při přípravě džemů se nepoužívají chemické přípravky jako aditiva nebo konzervanty. K ovoci a cukru se přidává pouze citronová a limetková čerstvě vylisovaná šťáva. Pokud to ovoce vyžaduje, tak i přírodní pektin získaný z citrusových plodů. Džemy jsou vyráběny pouze z daného ovoce a k zahuštění nejsou používána jablka.
Džemy nejvíce oceníte při přípravě snídaní. Skvěle chutnají s čerstvým pečivem, ale jejich použití je daleko širší. Hodí se k sýrům, k masu, paštikám, na pečení, vaření a k dochucení kaší nebo vloček. Dětem budou jistě chutnat třeba domácí langoše s džemem. Džemy od Hany Šindlerové si můžete spolu s dalším nákupem objednat na Kolonial.cz
V nabídce najdete džemy tradičních chutí, jako je: Angrešt, borůvka, jahoda, malina, meruňka, ale i kombinace jako malina či jahoda s rebarborou, anebo zahradní směs, ve které najdete červený i černý rybíz, ostružiny, maliny, jahody a borůvky.
————————————-
Jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou?
Termín marmeláda byl po generace synonymem ke slovu džem. To změnila až Evropská unie. Od roku 2004 se jako marmelády mohou označovat jen výrobky z citrusů a džemy jsou z ostatního ovoce. Zásadnější rozdíl je ovšem ve struktuře marmelády a džemu. Ovoce v marmeládě je propasírované nebo rozdrcené, zatímco v džemu bychom měli objevit kousky ovoce.
————————————-
Různé druhy džemů od Hany Šindlerové (280 g) si můžete zakoupit na Kolonial.cz za jednotnou cenu 135 Kč.