Ovocná hořčice (italsky mostarda di frutta) je tradiční italskou pochutinou, která se podává k většině druhů masa, rybám nebo sýrům. První dochovaný recept je z roku 1604 a od té doby se receptura i způsob přípravy vyvíjely. Recepty se měnily a vylepšovaly napříč Itálií a například v 19. století vznikla v Cremoně mostarda di Cremona – tedy kremžská hořčice. Originální ovocná hořčice se ale blíží spíše kompotu – jde vlastně o zavařené ovoce doplněné hořčičným semínkem, které společně vytvoří velice zajímavé spojení intenzivní chuti hořčice a sladké chuti ovoce.
Škála druhů těchto hořčic je opravdu široká. Základem jsou nejen různé druhy ovoce, ale i zelenina. V naší kuchyni ji můžeme používat jako přílohu místo klasické hořčice, křenu, kyselých okurek anebo beraních rohů. Na Košík.cz si spolu s dalším nákupem můžete objednat ovocnou hořčici z kdoule – ovoce podobného hrušce a jablku, které samo o sobě chutná trochu trpce, ale je ideální na džemy, kompoty a další zavařeniny, a využívá se i v kosmetice. Navíc je hořčice bohatá na vitamíny A, C draslík a další tělu prospěšné látky a vitamíny.
—-
Casa Rinaldi ovocnou hořčici z kdoulí 120 g si můžete objednat na e-shopu Košík.cz za cenu 159,90 Kč.