Doma, na chalupu i na zahradu: Visací zámek s dlouhým obloukem

Potřebujete zabezpečit zahradní domek, dřevník nebo kůlnu s nářadím a vybavením? Sáhněte po visacím zámku, který můžete zkombinovat s kvalitní závorou a petlicí a vytvořit bariéru, kterou zloděj jednoduše nepřekoná. Na co dát při výběru pozor?

Visací zámek je univerzálním zabezpečovacím prvkem, který nabízí řadu využití. Můžete s ním uzamknout dveře na chalupě, kůlnu na dříví, vrata a bránu, ale pomůže vám zabezpečit třeba i větší nářadí nebo náklad, který potřebujete někam převézt. Aby vám visací zámek sloužil co nejdéle, je třeba si při nákupu pohlídat několik vlastností.

Jedním z nejdůležitějších parametrů je délka a typ oblouku. Kromě klasické varianty s krátkým obloukem, kterou zná většina z nás, můžete totiž zvolit také „visáč“ s dlouhým obloukem. Ten je skvělým pomocníkem v místech, kde krátký nestačí. Pomůže vám uzamknout atypické šířky dveří, špatně dostupná místa nebo třeba řetěz se silnými oky.

Visací zámek, který zloděj ani počasí nerozhodí, by měl být certifikovaný alespoň v třetí třídě odolnosti a určený do extrémních podmínek. Při nákupu se proto vyhněte levným modelům z tržnic, která pravděpodobně po prvním dešti či mrazu budete muset vyměnit, a nakupujte u ověřených prodejců.