Hlíva královská se od ostatních hlív výrazně liší. Zatímco běžně se z nich dá využít pouze klobouk, u hlívy královské se zpracovává celá plodnice – podobně jako u hřibů, které koneckonců svým tvarem výrazně připomíná. Má jemně nasládlou, lahodnou a delikátní chuť, z níž pramení i její jméno – královská.
Hlíva královská je ideální na gril, kam můžete pokládat samostatné plátky. Dají se s ní zdobit hotová jídla – je skvělá do rizota, těstovin nebo salátů. Obecně se dá používat všude tam, kde bychom jinak použili hřib smrkový. Kromě grilování ji tedy můžeme i smažit nebo dusit. Při tepelné úpravě navíc nijak neovlivní barvu jídla. Dá se také sterilizovat na kyselo a následně používat jako přílohu nebo do salátů. Skvěle chutná i jako houbový řízek – usmažená v trojobalu a podávaná s bramborem.
Hlívu královskou si můžete objednat spolu s dalším nákupem na Košík.cz.
—
Hlívu královskou (80 g) si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu od 39,90 Kč.