Kefír: přírodní probiotikum

Fermentované mléčné výrobky v sobě skýtají mnoho prospěšných látek pro lidské tělo. Obsahují vápník, fosfor, vitaminy A, D nebo B a velký podíl bílkovin. Kysané mléčné výrobky navíc bojují za zdravou vnitřní mikroflóru a podporují správné trávení, posilují imunitu a štěpí mléčný cukr, s jehož trávením si mnoho lidí neumí poradit.

Kefír vzniká reakcí tzv. kefírového zrna s mlékem a obsahuje Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, prospěšné kvasinky a bakterie mléčného kvašení.

Díky kvasinkám dochází k tvorbě oxidu uhličitého (bublinek), tradiční kefír tudíž perlí a přezdívá se mu „mléčný šampus“. Nečekejte stejné pocity jako při pití opravdického šampusu, spíše pocítíte jemné perlení na jazyku.

Proč pít kefír?

  • Je silným zdrojem probiotik.
  • Je prevencí před množením rakovinotvorných buněk.
  • Hubí škodlivé a podporuje množení prospěšných bakterií.
  • Zvyšuje hustotu kostí a zpevňuje je.
  • Pomáhá s intolerancí laktózy.
  • Bojuje proti chronickým kožním potížím a kvasinkovým zánětům.
  • Podporuje a zlepšuje sníženou imunitu.
  • Je vhodný pro těhotné a kojící.

Fermentované mléčné produkty si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

—-
Kefírové mléko nízkotučné můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 16,90 Kč.

kefir