Svařené víno: ta pravá chuť Vánoc

Venkovní teploty klesají, a tak je třeba zahřát ruce třeba o hrnek horkého svařáku. Nápoj, který je oblíbený snad v každé zemi, kdy občas opravdu přituhne. Možná jste ale nevěděli, že má horké víno své kořeny ve starověkém Římě, recept na něj najdete dokonce v jedné z prvních anglicky psaných kuchařek z roku 1390 pod názvem Ypocras. Svařák má zkrátka a dobře fanoušky dlouhá léta. Liší se často jen svou přípravou a přidanými ingrediencemi. Zatímco se někdo spokojí s „klasikou“ v podobě vína, cukru a skořice, jiný přidává třeba badyán, muškátový oříšek, pomeranč, bergamot, vanilku, ale dokonce i slivovici či hruškovici. A přestože se postup i chuť může lišit, jedno má svařák dané – je spojován s vůní a atmosférou Vánoc. Nejjednodušší tedy je, nechcete-li sedět doma, vyrazit na vánoční trh a užít si dokonalou předvánoční pohodu se vším všudy. Anebo si zalezte pod deku s knížkou a udělejte si oblíbený svařák doma. Vůně tohoto nápoje vás natěší na svátky raz dva.

Svařené víno si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.

—-
Christkindl Glühwein Svařené víno, 1l, si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 49,90 Kč.