Teploty klesají, a tak je nejvyšší čas rozloučit se s chlazeným proseccem a zahřát se voňavým nápojem. Také vás hned napadl svařák? A co ho takhle vyměnit za sladkou alkoholickou lahůdku z Itálie – Bombardino?
Pokud jste někdy vyrazili lyžovat do Itálie, určitě vám tento nápoj neunikl. Bombardino totiž můžete objednat v každém baru na sjezdovce. A aby ne, tento italský „vaječňák“ pochází z oblíbeného střediska Livigno. Tehdy se psal rok 1972 a namíchal ho barista Erich Ciapponi.
Základem originální a původní receptury byla káva espresso a vaječný likér Zabaione. „Vaječňák“ se ohřál parou a vyšlehal, poté se do něj přidávalo espresso a aby toho nebylo málo, jako dokonalá tečka se přilévalo brandy a navrch šlehačka. Další alternativou za brandy bývá rum nebo skotská whisky.
Obliba tohoto nápoje je stále vyšší a vyšší, a tak si své osobní Bombardino můžete klidně připravit doma. Ale pozor, tato dobrota leze pořádně do hlavy!
Hotový nápoj Bombardino si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.
—-
Wine Food Market Walcher Vaječný likér Bombardino RDB 17 %, koupíte na Košík.cz za 239 Kč.