Červená čočka pochází z Turecka, nicméně dnes je známá a rozšířená po celém světě. Je bohatým zdrojem železa, selenu, fosforu, zinku, vitamínu B6 a obsahuje velké množství vlákniny. A je také ze všech luštěnin nejlépe stravitelná.
Využití mouky z červené čočky je velmi široké a používá se například k zahušťování polévek a omáček, na trojobal a těstíčko na smažení, do karbanátků a sekané, do pomazánek, jako úplná či částečná náhrada klasických mouk při pečení dortů a výrobě dezertů, na palačinky, k výrobě těstovin apod. V Asii se například červená čočka vaří s kari kořením nebo s kurkumou, která zachovává její červenou barvu.
Luštěninovou mouku si můžete spolu s dalším nákupem objednat na e-shopu Košík.cz.
—-
Český mlynář Čočková mouka hladká, 500 g, si můžete koupit na e-shopu Košík.cz za cenu 49,90 Kč.