Rozhovor

Smartex: Alexandr Michaljanič v Českém rozhlasu

Alexandr Michaljanič, jednatel společnosti Smartex ve studiu Českého rozhlasu

Jiří Matzner: Streamovací služby snižují pirátské aktivity

Nejvyšší soud se ve svém stanovisku z počátku letošního roku zastal piráta, kterému byla původně vyměřena způsobená škoda 11 milionů korun.

Jason Baron: Jedním z důležitých úkolů lidstva bude uchránit digitální dědictví

Bývalý poradce Bílého domu v rozhovoru pro Český rozhlas Plus…

Jeffrey Ritter: Počítač je nejlepší „svědek“ zločinu

V kyberkriminalitě se dnes policie spoléhá mnohem více na schopnosti počítačů než lidí, říká expert na informační bezpečnost a profesor práva na Georgetown University Jeffrey Ritter. Je jedním z hostů probíhající konference LawTechEurope, která se zabývá nárůstem hackerských útoků i úniků firemních dat kvůli nedbalosti zaměstnanců. Odborníci na právo v oblasti IT zde řeší mimo jiné fakt, že právní přístup ke kyberkriminalitě se v jednotlivých zemích výrazně liší.

Ondřej Švrček: SMS informují o povodních

900 tisíc výstražných SMS poslali jen letos starostové obyvatelům svých obcí. Informovali je tak o hrozící povodni, náledí a či krupobití… Nebo jim prostě jen zaslali informaci o konání kulturní akce či třeba farmářských trhů. Systém informování občanů esemeskami je totiž v Česku stále oblíbenější. Z Brna na otázky ČT Studio 6 odpovídal Ondřej Švrček, obchodní ředitel společnosti Neogenia, která hromadné rozesílání SMS zpráv obcím zpřístupňuje.

Rozhovor – Jiří Matzner: Občanský zákoník ovlivní rovněž obor IT

Již není možné, aby se firmy zbavovaly odpovědnosti formou různých „disclaimerů“ v patičkách e -mailů, říká právník Jiří Matzner, specialista na IT právo.